Sterk
constructiewerk

Wat we doen

Wilt u een nieuwe machine laten bouwen? Dan moet u erop kunnen vertrouwen dat dit zorgvuldig gebeurt, conform de specificaties. Lagerweij Metaal doet dit voor meerdere machinebouwers. U kunt ons inschakelen voor constructiewerk, laswerk, nabehandeling, en assemblage. Als u wilt, regelen we alles, ook de engineering. We doen dit met een hecht team van vakmensen en vaste partners.

Constructiewerk Laswerk Nabehandeling Assemblage

Constructiewerk

In onze werkplaats maken we halffabrikaten voor machines. Maar u kunt bij ons ook terecht voor ander constructiewerk in staal of rvs. Dit doen we secuur op basis van een werktekening. We verzorgen al het las- en constructiewerk, zoals zagen, vloeiboren, tappen en lassen.

Voor het plaatwerk, buislaserwerk en verspaning werken we met vaste leveranciers, vrijwel allemaal binnen een straal van 10 kilometer. Dit scheelt transportkosten. Gaat het om een nieuwe machine, dan denken we ook graag mee over de engineering. Indien nodig geven we u verbeterpunten voor het ontwerp.

Laswerk

Goed laswerk nodig? Wij passen de juiste techniek toe voor uw (half)fabrikaat. We voeren dit laswerk uit conform uw specificaties.

Onze specialismen: MIG/MAG, TIG en MIG-pulse. Bij staal adviseren we vrijwel altijd MIG/MAG-lassen. Stelt u hoge eisen aan de reinigbaarheid en de hygiëne, dan is TIG-lassen vaak de beste oplossing. Twijfelt u over de beste lasmethode voor uw constructie? Vraag het ons en we denken met u mee.

Nabehandeling

Om uw machine goed te beschermen tegen corrosie, ondergaan de stalen of rvs-onderdelen een nabehandeling. Stalen werkstukken kunnen we laten verzinken, poedercoaten of natlakken in de gewenste kleur. RVS-onderdelen kunnen we laten beitsen of glasparelstralen. Dit zorgt voor een mooi egaal oppervlak met een lage ruwheid. Voor een nog strakker resultaat kiezen we voor een oppervlaktebehandeling met ViwateQ of Fine Finish®.

Assemblage

We kunnen de machines of het halffabrikaat ook voor u assembleren. Bijvoorbeeld omdat u daar zelf niet de ruimte of de capaciteit voor heeft. We doen dit efficiënt en nauwkeurig, conform specificaties en met ervaren monteurs. Na assemblage leveren we de machine of het halffabrikaat bij u af. Wij verpakken de machine voor een veilig, schadevrij transport en handling.